برنج
برنامه کامل غذایی برنج
رنج با نام علمی Oryza sativa نقش مهمی در تغذیه نیمی از مردم جهان دارد. برنج بعد از گندم مهمترین محصول زراعی است. سطح زیر کشت برنج بعد از گندم بیشترین سطح زیر کشت را دارا می باشد همیچنین از نظر کالری تولیدی از سایر غلات بیشتر است. این محصول یک سوم سطح زیر کشت غلات دنیا را به خود اختصاص می دهد و تامین کننده غذای بسیاری از مردم جهان است. برنج از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند
جدول تغذیه کامل برنج باتوجه به مرحله رشد
خزانه
|
تهیه بستر
|
نشاء کاری
|
پنجه زنی
|
ساقه دهی
|
ظهورخوشه و شیری شدن
|
پر کردن دانه
|
های فسفر
|
سولفات پتاسیم
|
هیومیک اسید
|
میکروگلد
|
پلنت امینو
|
Gibstar
|
Npk 0-0-52
|
|
اوره فسفات
|
فسفربالا
|
Npk 20-20-20
|
پتاس بالا
|
Npk 15-5-30
|
پلنت امینو
|
|
پلت مرغی
|
|
آهن کلات
|
|
روی استار
|
Npk 12-3-43
|
|
|
|
روی استار
|
|
آهن کلات
|
|
|
|
|
|
|
|
|
نکته طلایی و کلیدی برنامه کامل تغذیه برنج
جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری به تدریج ریخته و کاملا حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
در صورت ممکن با تاتکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
بهترین زمان جهت محلولپاشی غروب و یا اوایل صبح می باشد
جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
گندم
برنامه کامل غذایی کامل گندم
گندم از مهمترین غلات است که جزو قوت غالب مردم جهان استاین گیاه در گونههای وحشی و اهلی موجود است. گندم از گیاهان گلدار تک لپهای یک ساله و تیره گندمیان و از خانواده گرامینهها است. این محصول بیشترین مساحت زیر کشت محصولات غذایی را به خود اختصاص دادهاست. (۲۲۰٫۴ میلیون هکتار درسال ۲۰۱۴) تجارت جهانی گندم به تنهایی از مجموع تمام محصولات کشاورزی دیگر بیشتر است. در سال ۲۰۱۶ تولید جهانی گندم ۷۴۹ میلیون تن بودهاست که باعث شد پس از ذرت این محصول بیشترین غله تولید شده در جهان باشد.
جدول تغدیه کامل گندم با توجه به مرحله رشد
پیش کشت
|
پنبه زنی
|
ساقه رفتن
|
خوشه دهی
|
پرکردن دانه
|
سولفات پتاسیم
|
اوره فسفات
|
کلات آهن
|
Npk20-20-20
|
سولپتاس
|
پلت مرغی
|
فسفربالا
|
روی استار
|
سولفات پتاسیم
|
Npk 12-3-43
|
های فسفر
|
|
سولپتاس
|
پلنت امینو
|
میکروگلد
|
|
|
|
|
پلنت امینو
|
|
|
|
|
|
حبوبات
برنامه کامل غذایی حبوبات
بُنشن یا حبوبات شامل انواع دانههای خوراکی ماند لوبیا، عدس، ماش، نخود، لپه و غیره میباشد. حبوبات دارای مقدار زیادی پروتین، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند:آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین آ میباشند.
برنامه کامل غذایی حبوبات با توجه به مراحل رشد
کاشت بذر
|
3تا 6 برگی
|
قبل گلدهی
|
پر کردن غلاف
|
سولپتاس
|
فسفر بالا
|
هیومیک اسید
|
Npk 12-3-43
|
پلت مرغی
|
میکروگلد
|
Gibstar
|
Npk 15-5-30
|
سولفات پتاسیم
|
پلنت امینو
|
پتاس بالا
|
پلنت امینو
|
|
کلات اهن
|
پلنت امینو
|
|
*در خاک های قلیایی و شور توصیه می شود مصرف کودهای گوگردی و کودهای هیومیک اسید نظیر تکرار گردد.
*جهت حلالیت بهتر کود ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری کاملا حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
*در صورت ممکن با تاتکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
*بهترین زمان جهت محلولپاشی غروب و یا اوایل صبح می باشد
* جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
برنامه کامل تغذیه پسته
برنامه کامل تغذیه پسته
پسته درخت کوچکی است که مبدأ آن خاورمیانه و آسیای مرکزی است و در کشورهایی مانند ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد میکند. این درخت میوه ای تولید میکند که خوراکی و بسیار لذیذ است. پسته واژهای فارسی است که از طریق زبان لاتین وارد زبانهای اروپایی شدهاست.تولید پسته در ایران در سال ۲۰۱۷ معادل ۵۷۴٬۹۸۷ تن بوده که ایران را در مقام اول جهان قرار دادهاست. بعد از ایران آمریکا با تولید ۲۷۲٬۲۹۱ در جایگاه دوم و چین با تولید ۹۵٬۲۹۴ تن در جایگاه سوم قرار داشتهاند.در ایران تولید پسته بیشتر در شهرستان رفسنجان، شهرستان سیرجان، شهرستان دامغان، شهرستان نی ریز، مروست، شهرستان انار، شهربابک، شهرستان راور، شهرستان زرند کرمان و شهرستان نائین صورت میگیرد.
جدول تغدیه پسته
زمستان
|
تورم جوانه
|
بازشدن جوانه
|
پایان گلدهی
|
نخودی شدن میوه
|
پرشدن مغز
|
قبل از برداشت
|
پلت مرغی
|
پلنت امینو
|
سولفات پتاسیم
|
پلنت امینو
|
میکروگلد
|
نیترات پتاسیم
|
پلنت امینو
|
سولفات روی
|
فسفر بالا
|
پلنت امینو
|
سولفات پتاسیم
|
سولفات پتاسیم
|
پلنت امینو
|
پتاس بالا
|
سولفات منیزیم
|
|
میکروگلد
|
|
اهن کلات
|
پتاس بالا
|
میکروگلد
|
سولفات منگنز
|
|
هیومیک اسید
|
|
فروت ست
|
|
|
سولفات پتاسیم
|
|
|
|
|
|
|
نکته کلیدی برنامه کامل تغذیه پسته
جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری به تدریج ریخته و کاملا حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
در صورت ممکن با تاتکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
بهترین زمان جهت محلولپاشی غروب و یا اوایل صبح می باشد
جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
برنامه کامل تغذیه زعفران
آشنایی با گیاه زعفران
حدود 2300 سال پیش از میلاد مسیح، زعفران در مناطقی از شرق مدیترانه کشت و استفاده می شد.این گیاه ابتدا در مناطقی با شرایط آب و هوایی خاص، و پس از آن در سراسر منطقه ی اورآسیا گسترش یافت.در نهایت به بخش هایی از شمال آفریقا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه هم رسید.زعفران، در دوران پادشاهی هخامنشی در سده ی 5 قبل از میلاد در اصفهان کشت می شد.آن دوره زعفران بیشتر در مراسم تشییع جنازه کاربرد داشت.استفاده از این گیاه، همچون عطر و دارو هم در این عصر رایج بود.
جدول تغذیه زعفران
قبل از کشت
|
ظهور جوانه
|
ظهور برگ ها
|
پس از برداشت
|
پلت مرغی
|
Npk 20-20-20
|
gibstar
|
npk 15-5-30
|
اوره فسفات
|
آلی مایع پلنت امینو
|
Npk 20-20-20
|
|
سولفات پتاسیم
|
میکروگلد
|
|
|
|
هیومیک پلنت استار
|
|
|
نکته طلایی و کلیدی برنامه کامل تغذیه زعفران
*جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری به تدریج ریخته و کاملا حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
*در صورت ممکن با تاتکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
*بهترین زمان جهت محلولپاشی غروب و یا اوایل صبح می باشد
*جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید